Abakusz
Abakusz
Kezdőlap arrow Hírek, események arrow Hírek arrow Linux cluster rendszer átadása

Linux cluster rendszer átadása
Sikeresen lezárult linux cluster rendszer projektunk átadása partnerünknek. A rendszer partnerünk integrált rendszerének adatbáziskiszolgálói szerepkörét tölti be.
A megoldás kiválasztása során fontos szempont volt az iparági szabványok támogatása, a megbízhatóság és a robusztus, teljesítményorientált felépítés. A 24*7 rendelkezésre állás biztosítására szerverfürtözési megoldást választottunk. A cluster megoldás magja a nyílt forráskódú HA2 heartbeat rendszer és az aktív-aktív szimultán fájlelérést biztosító OCFS2 cluster filerendszer.
A rendszer hardveralapját a HP Proliant DL585 és DL385-ös, AMD Opteron alapú szerverei adják, 16 illetve 12GiB memóriával, és a HP MSA-500, SCSI alapú osztott diszktömbjével, High Availability kittel.
Az operációs rendszer a Novell SuSE Linux Enterprise 10-es szerver operációs rendszere, amin a PostgreSQL adatbáziskezelő rendszer fut.
A pilot projekt tapasztalatai után, -melyek a Postgres aktív-aktív működésének sikertelenségét mutatták- végül egy aktív-standby rendszer került kialakításra. Az adatbázisok a közös diszktömbön vannak, ami mindkét cluster node-on fel van csatolva (OCFS2), de az adatbázisszerver csak az egyik node-on fut. Az aktív szerver hibája vagy kiesése esetén a szolgáltatás rögtön elindul a másik szerveren, így biztosítva a folyamatos, zavartalan üzletmenetet.
Az IVSZ tagja Novell Partner ISO 9001 Cím: Győr, Attila u. 24. Infoart Média

"Az Abakusz Kft tanácsai figyelembevételével jelentős lépéseket tettünk abba az irányba, hogy cégünknél egy magasabb technikai színvonalat megtestesítő, ugyanakkor alacsony fenntartási költséggel bíró hardver és szoftver infrastruktúra alakuljon ki"

Pusztai János
üzemigazgató
Owens-Illinois Plastics Kft (Rexam Kft)


Gondjai vannak az informatikai rendszerével?

Az informatikai rendszere nem segíti, hanem akadályozza a cég működését?

Szeretné tudni, hogy hol vannak informatikai rendszerének a gyenge pontjai?


Write Comment (0 comments)